Hodgkinov limfom Nasveti

5 idej za darila za onkološke paciente

Najlepše darilo je čas in pogovor. Pa vendarle – ko imamo nekoga radi, tako ali drugače, si zanj vzamemo čas. Predvsem za nekoga, ki je zbolel, ki se bori za svoje življenje.

Sama sem v času zdravljenja bila obkoljena z ljubečimi ljudmi, ki so me obiskovali tako doma, kot v bolnišnici. Naj poudarim to, da preden se odpravite na obisk, povprašajte svojega prijatelja kako se počuti, če je pri volji in pri moči za obisk. Tudi sama imam mnogokrat težavo, kaj prinesti s seboj. V tem članku, bi vam rada dala nekaj praktičnih idej za darila, ki jih lahko podarite nekomu, ki se zdravi, nekomu, ki mu želite vse najboljše na tem svetu.

Kljub temu, da so to materialne stvari, se mi zdi, da je v njih toliko ljubezni, tiste ljubezni, ki vliva upanje in motivacijo – vsa darilca so delo slovenskih umetnikov, slovenske založbe in sem jih tudi sama prejela med zdravljenjem.

1. Knjiga

Knjigi Glavo gor! in Le pogum! sta mala učbenika preživetja avtorice Claudie Croos-Muller, dr. med, ki pomagata ob stresu, slabi volji in drugih stiskah – v obeh knjigah je predstavljeno 12 vaj, s katerimi se lahko otresemo malodušja in se ob tem še zabavamo!

Knjigi lahko najdete na:

https://www.mohorjeva.org/croos-muller-claudia/glavo-gor

https://www.mohorjeva.org/croos-muller-claudia/le-pogum

V bolnišnici pa me je obiskala tudi avtorica knjige Diši po ljubezni, Ana Hazler. Prvič sva se srečali v avli Onkološkega inštituta – čudovita oseba, s pozitivno energijo, ki jo je kar sevala. Knjigo sem prebrala v enem dnevu, pojedla sem jo. Odlična zgodba. Definitivno priporočam!

Roman Diši po ljubezni je zgodba o mladi ženski, ki se znajde sredi pomembnih življenjskih odločitev. V knjigi, ob branju katere potujemo po celotni Sloveniji, glavno junakinjo Mijo spremljamo pri iskanju njenega lastnega jaza, njene sreče in poslanstva, ki jo osrečuje in ki si ga je nevede izbrala že dolgo tega. Ob vseh dogodkih ne manjka tudi obilica ljubezenskih pripetljajev, ki jo preko spoznanja, da je za svojo srečo odgovorna sama, privedejo do tiste prave lahkotne in trdne ljubezni, po kateri hrepeni.

Knjigo lahko najdete na:
https://hranazaduso.si/izdelek/disi-po-ljubezni/

2. Skodelica z motivacijsko mislijo

S praktičnim darilcem, kot je skodelica, ne morete nikoli zgrešiti, saj skodelic pa res ni nikoli preveč, mar ne? Izberite skodelico, ki ima motivacijsko noto in tako svojemu prijatelju polepšajte vsak dan, ko bo iz nje pil čaj ali kavo. Vedno se bo spomnil na vas.

Ti skodelici lahko najdete na:
https://www.ustvarjalnicarp.com/

3. Turban

Ob izgubi las je turban obvezen pripomoček, ki ga ima vsak (mislim, da vsak) onkološki pacient, saj so veliko bolj udobni, kot lasulje, Špela iz BOHO headwear, pa vam jih naredi po vaši želji – torej si lahko izbirate točno takšnega, kot si želite. Menim, da je to res čudovito darilce.

Turbane lahko najdete na:
https://www.facebook.com/bohoheadwear/

4. Negovalni izdelki

Dobro vemo, da je med kemoterapijami koža zelo suha in potrebuje nego. Tale masla iz Butters so naravna,
sebujejo antioksidante, ki kožo varuje pred škodljivimi zunanjimi vplivi, so 100 % organska, ki so povrhu vsega tudi brez umetnih barvil, parfumov in konzervansov. Sama sem jih bila zelo vesela, ko sem jih dobila za darilce.

Butters izdelke lahko najdete na:
https://www.butters.si/o-butters

5. Nekaj mehkega – nogavice, odejo, copate…

Zabavne nogavice, ki so me grele večino zdravljenja, ko sem jih dobila v dar so mi na usta privabila nasmeh. Vse, kar nam je udobno, je zelo dobro darilo za borce, ki večino časa preležijo po bolnišnicah.

Te nogavice (in še druge zabavne) najdete na:
https://www.smileconceptstore.si/zulu-zion-nogavice

This image has an empty alt attribute; its file name is Untitled-design-7-1024x819.png

Copati MadeByBears so odlična izbira za darilce – ročno izdelani, sami lahko prilagajate barve, zelo mehki in topli!

Copate lahko najdete na:
https://shop.madebybears.com/


Idej je ogromno, pustite domišljiji svojo pot. Še vedno pa je najlepše, ko te pridejo v bolnišnico obiskati tvoji najdražji, ko te nasmejijo, ko ti lepšajo vsako minuto, da čas hitreje mine. Bodite prijatelji. V smislu, bodite razumljivi, poslušni, bodite tam, ko vas bodo najbolj potrebovali. Nobena materialna stvar ne more nuditi tega, kar lahko vaša prisotnost, tako ali drugače. Pa če le prek smsja, res je lep občutek, ko veš, da nekomu ni vseeno zate.

vaša nasmejAna

This image has an empty alt attribute; its file name is PYTR6411-1024x769.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is 59873276_1060498644155613_8435745884548890624_n-1024x768.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is QCAS5958-1024x768.jpg

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja