Hodgkinov limfom

Tebi, Domen.

Naj bo ta objava posvečena moji boljši polovici. Moji polovici, ki me od prvega dneva vzpodbuja, motivira in podpira ter spravlja na realna tla.

V teh časih si je res težko najti nekoga, ki te bo podpiral v dobrem in v slabem, in sama pravim, da sva midva skupaj doživela več kot nekdo v 40 letih zakona. In hvaležna sem za to. Za vsako preizkušnjo, ki naju je le utrdila, ki sva jo skupaj premagala. Takšna je bila predvsem bolezen. Bil si ob meni v najtežjih trenutkih, v trenutkih, ki si jih ne bi zamislil noben 22 letnik. Pa si ostal, kljub moji tečnobi in sitnobi, si ostal.

Da ne bo tu pomote, v ogromno podporo ste mi bili vsi, poleg moje družine, mojih prijateljev, pa zlate Domnove družine. Ampak imeti nekoga takšnega ob sebi, ki te samo posluša, te objame in te poljubi na čelo, to je zlata vredno.

Pa če se vrnem v prve dni, ko sva se še spoznavala – veste tisti občutek, ko misliš, da nekoga poznaš že celo življenje? No to, takšen občutek sem imela jaz. Nisem in nisem se mogla spomniti od kod ga poznam. Pa se mi je prikupil, s svojih smehom, s svojimi očmi, s svojim humorjem. Nasmejal me je do solz, takrat me je dobil, zares. Z mano je bil, ko sem imela težke dneve na fakulteti, z mano je bil, ko sem bila naporna, sitna, ampak tako je v razmerju, mar ne? In odkar se poznava imava verz, ki nama je pomagal skozi težke čase: amor omnia vincit – ljubezen premaga vse. In res, ljubezen res premaga vse. Če se imaš rad, če se spoštuješ, če se znaš opravičiti, zahvaliti in prositi, si zmagal!

Imam še ogromno za povedati, pa vendarle – sem se tekom tega prispevka odločila, da bom določene stvari obdržala zase in jih zaupala samo Domnu. Svoje občutke in svoja čustva.

Velikokrat dobim vprašanje kako midva negujeva zvezo – vprašanje za 1000 eur. V vsaki zvezi so dobre in slabe plati, ampak kar je najbolj pomembno – POGOVOR in POSLUŠANJE. Pa seveda kompromisi in prilagajanje. Pa vedno pravim: raje se 10x na dan skregava in se do konca dneva vse pogovoriva, kot pa da se nikoli ne bi kregala. Ampak ja, treba je delati tako na sebi, kot na obeh osebah, in dokler, nimaš rad sebe, ne boš zmožen imeti rad druge osebe v takšni meri, kot bi si le ta zaslužila.

Imejmo se radi, spoštujmo se, pa ne pozabimo na tri čarobne besede v vsaki zvezi (tako prijateljski, kot ljubezenski zvezi): OPROSTI, HVALA in PROSIM.

vaša nasmejAna

Foto: Happy Moments

fb: Happy Moments

ig: @happymomentsweddings

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja