Potepanja

Oddih v Prekmurju

Ko potrebujete nekaj časa zase, počitek od vsakdanjega vrveža, si privoščite oddih. Prav je, da si vzamemo čas zase, vem, da je včasih to zelo težko, sploh zaradi službe ter ostalih skrbi, ampak verjemite mi, oddih od stresa je nekaj najboljšega kar lahko naredimo za svoje telo.

Skupaj s fantom zelo rada raziskujeva Slovenijo – in res, odločila sva se, da greva tokrat na kratek oddih v Prekmurje. Prekmurje je bilo zame novo in zelo vesela sem, da sva ga imela priložnost raziskati. Odlična kulinarika, prečudovita narava in zelo prijazni domačini – kaj želiš še lepšega? Teh par dni sem se res lahko umirila, odmislila sem slabe misli in se posvetila lepim stvarem, hkrati pa sem si nabrala moči še za zadnje preiskave, ki me čakajo.

Panonska vas

Panonska vas je naselje vil in apartmajev, ki leži v vasi Tešanovci, 2 km od Moravskih Toplic, na robu čudovitih prekmurskih ravnic in le nekaj korakov od golf igrišča Livada (Terme 3000).

Naselje sestavlja deset, po prekmurskem izročilu zasnovanih hiš, kritih s trstiko, grajenih iz opeke, ter ometi iz gline. Notranjost krasi ročno izdelano masivno pohištvo, toplina krtačenega lesa in posebna dekorativna nota pa učinkovito sledita duhu avtentičnega Prekmurja. K prijetnemu ambientu prispeva okolju prijazno ogrevanje.

Vesela sem, da sva lahko bivala v čudovitih hiškah. Hiške so res nekaj posebnega, saj dajejo pridih domačnosti, hkrati pa je naselje ravno prav oddaljeno od mestnega vrveža pa hkrati dovolj blizu, da lahko doživiš pravo Prekmurje in obiščeš nekaj znamenitosti ali pa terme, kjer se sprostiš v bližnjih termah.

Osebje je zelo prijazno, svetujejo glede izletov, glede hrane – dali so nama ogromno idej, pa tudi kakšen kuponček za brezplačen ogled.

Tropski vrt – Ocean Orchids

Kljub temu, da je bilo slabo vreme, sva vsak dan izkoristila, kar se je dalo. Sem velika ljubiteljica rož, zato sva se na deževen dan odločila, da obiščeva tropski vrt, v katerem je ogromno vrst orhidej.

Naj fotografije govorijo zase.

Kulinarično doživetje v Lovenjakovem dvoru

Zelo rada jem dobro, predvsem pa poizkušam nove okuse. Iskala sva res dobro restavracijo, da bi lahko preizkusila prekmurske okuse. Našla sva Lovenjakov dvor, ki nudi prekmurske dobrote in morske specialitete. In, da ne govorim o osebju – prijazna in strokovna postrežba.

Prvič sem poizkusila žabje krake in pa dödole, moj dragi pa je prvič jedel prekmursko gibanico.

Definitivno se vračam v to prijetno okolje in že komaj čakam, da bom spet poizkusila dödole!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja