Drugo

10 najlepših slovenskih darilc • moj izbor

Kdor me vsaj malo pozna ve, da sem velika zagovornica podpore lokalnih, majhnih podjetij. Moja darila so v veliki večini primerov sestavljeni iz izdelkov, storitev slovenskih ustvarjalcev. V tem blog zapisu bi vam rada predstavila mojih 10 najljubših ustvarjalcev in pa njihove izdelke, ki so mi pri srcu. Seveda imamo v Sloveniji ogromen spekter ustvarjalec, ki vsak po svoje izdeluje čudovite izdelke.

1. BOHO headwear

Moja draga Špela ustvarja čudovita pokrivala – od klobukov, trakcev, obročkov. Vsi izdelki so ročne izdelave in narejeni iz srca. Izdelki so primerni za vse generacije – tako za naše najmlajše, kot za mlade in mlade po srcu.

2. Eviales

Za znamko Eviales stoji Eva, ki ustvarja lesene izdelke, ki jih olepša s pirografijo in s svojim talentom. Ustvarja vsestranske lesene deske, ki so zelo lepo darilo vsem generacijam. Vsi izdelki so ročno delo.

3. Keramika Katja Orličnik

Katjo poznam že iz svojih osnovnošolskih dni, ko sva obiskovali enako osnovno šolo. Razvila je svoj talent in neverjeten občutek za estetiko in oblikovanje. Ljubezen do gline pa se odraža v njenih čudovitih izdelkih.

4. Copati byBears

Copati byBears so najbolj mehki in najbolj luškani copati kar sem jih kadarkoli nosila, narejeni iz volne. Z Domnom sva tako navdušena nad njimi, da jih zelo rada podarjava naprej, najinim bližnjim. So ročno izdelani, prav tako v Sloveniji.

5. Sketchstudio Nea Likar

Nea je ilustratorka, ustvarjalna duša in še marsikaj. Je čudovita oseba, ki ustvarja čudovite izdelke. Njene ilustracije so res lepo darilo – prav tako najdete pri njej voščilnice, koledar in še marsikaj.

6. BucketList dnevnik

BucketList dnevnik je darilo za vse tiste, ki si radi shranjujejo svoje spomine in pa za tiste, ki potrebujejo malo spodbude pri svojih tihih želja. BucketList družinica sedaj vsebuje že 5 dnevnikov – izbira je res ogromna, verjamem, da boste pri njih našli darilo za vsakogar. Izbirate lahko med BucketList dnevnikom, BucketListom za hedonistke, BucketListom za pare, BucketListom za družine in med BucketListom Slovenija. Noro, kajne?

7. Vivid atelie

Za Vivid atelie stoji čudovita Sanja, ki ustvarja nežen, eleganten in čudovit nakit. Ročno izdelan nakit je prelepo darilo za vsako žensko.

8. Tara Drev

Tara je ustvarjalka in grafična oblikovalka, ki je zaslužna tudi za moj logotip nasmejAna. Sicer vsako leto izda Simplaner in pa izdelke z njenimi dizajni.

9. Alja Horvat

Alja Horvat je s svojim stilom, meni ena izmed najljubših slovenskih ilustratork. Barve, ki jih uporablja so vibrantne, a hkrati umirjene. Ko boste obiskali njeno spletno trgovino, ne boste iz nje odšli praznih rok.

10. O.W.N. Candles

Svečke, dišeče svečke, pa voski! Svečke so idealno darilo za vsakogar – pa pri O.W.N. Candles imate ogroooomno izbiro dišav. Vse svečke in voski so veganske!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja